הכביש הוא זירה מאתגרת, דינמית, לא צפויה שצריך להתנהל בה בזהירות ובאחריות רבה. כדי לצלוח את תנאי הדרך בבטחה ובחוכמה, דרוש ארגז כלים מסוים. אותו לא רוכשים עם קבלת רישיון הנהיגה, וגם לא בתום תקופת המלווה – זה לא בא ברגע, אלא עם הזמן, ככל שמתרגלים, משתפשפים, ומתנסים במצבים שונים ומשונים בדרך. גם נהגים צעירים ופחות מיומנים צריכים ביטוח רכב שישמור עליהם בדרכים, אז למה הוא יקר כל כך? כל התשובות בפנים.
מי נחשב לנהג צעיר?
כל חברת ביטוח מגדירה את המונח "נהג צעיר" לפי ראות עיניה, אך לרוב הכוונה היא לנהגים בגילאי 17-24, ללא כל קשר למשך התקופה בה מחזיקים ברישיון הנהיגה שלהם, המרכיב היחיד שקובע הוא הגיל, ולכן כאשר נהג המבקש לעשות ביטוח לרכב שלו, או של ההורים נמצא בטווח הגילאים האלה, הוא ייחשב כנהג צעיר. יש נטייה להתבלבל עם המונח "נהג חדש", המתייחס לנהגים שיש להם רישיון נהיגה לתקופה של עד שנתיים. לפיכך, נהג חדש יכול גם להיות צעיר (עד גיל 24) אך לא כל נהג צעיר, הוא נהג חדש, טרי.
למה קיימת הבחנה בין נהג צעיר לוותיק מלכתחילה?
עבור חברות הביטוח, הוותק בנהיגה משחק תפקיד מרכזי בשכלול דמי הביטוח (לצד סוג הרכב ותכליתו כמובן), ולכן הן מתייחסות בכובד ראש לנהגים בטווח הגילאים 17-24, אותם מגדירים כצעירים בשל חוסר הניסיון, חוסר המיומנות לנתח מצבים מורכבים בכביש, החושים שעדיין לא מחודדים מספיק להתמודדות עם תנאי הדרך והסכנות הטמונות בה. חוסר הניסיון הזה מוביל את הנהגים בטווח גילאים זה לגבש החלטות פזיזות כאשר עולים על הכביש.
אומנם דו"ח הרלב"ד לשנת 2020 מציג תמונה אופטימית יחסית, עם ירידה של 15% בכלל תאונות הדרכים מהשנה שקדמה לה, אך עדיין בשנה החולפת נרשמה עלייה של כ-6% בנפגעים בגילאי 15-24, וכפי שניכר מהדו"ח המסכם לשנת 2019, נהגים צעירים אכן מהווים אחוז קטן יחסית מכלל הנהגים על הכביש אך יש להם נטייה להיות מעורבים בתאונות, לעיתים קטלניות (עם נפגעים), באחוזים גבוהים ביחס למספרם באוכלוסייה.
הנתונים הללו, לצד שיקולים נוספים של חברות הביטוח השונות, עשויים להסביר מדוע המחיר לנהג צעיר הוא יקר באופן מהותי ממחיר הפוליסה לנהג בעל ניסיון, וותק. או במילים אחרות: חברות הביטוח לא רוצות לקחת סיכונים, ורוצות להיות ערוכות ככל הניתן לכל תרחיש. כי בכל פעם שמבוטח מפעיל את הביטוח לכיסוי נזקים שנגרמו לרכבו או לסביבה (במקרה של ביטוח מקיף או צד ג'), זה עולה לחברה סכומי עתק, וכאשר מתמודדים עם נהג פחות מנוסה, האפשרות שהביטוח יופעל יותר פעמים, עם הפרשי זמן קצרים בין הפעלה אחת לאחרת, אכן קיימת, מרחפת מעל הראש.
התשובה: ביטוח ליום אחד, או כמה ימים
למרות שהביטוח לנהג צעיר יקר מעט, ישנן כמה אפשרויות שיסייעו לכם לשמור על בנכם החייל שבדיוק סיים את תקופת המלווה, או על בת ה-22 הסטודנטית שצריכה את הרכב כדי לנסוע למכללה: ביטוח ליום אחד, או ביטוח למספר ימים. באופן הזה, הם, ונהגים צעירים נוספים, יוכלו להשתמש ברכב בבטחה, בחוכמה, רק כאשר יזדקקו לו. בבסטי תוכלו למצוא מגוון אופציות ביטוחיות מסוגים אלו, להשוות בין שירותים ומחירים, ולקבל את כל המידע הדרוש לגיבוש החלטה באם וכאשר תבחרו במסלול ביטוחי מסוים. אנו כאן כדי לסייע, להנגיש לכם את האינפורמציה בגובה העיניים, בפשטות ויעילות. כך תוכלו למצוא ביטוח ליום אחד (או לכמה ימים) שהוא משתלם, יעיל, וזול במידת האפשר, כדי שתספקו לנהג הצעיר בקרבכם את רשת הביטחון שהוא כה זקוק לה בנהיגה.
השוואת מחירי ביטוח נהג צעיר
חברות וסוכנויות הביטוח השונות מסווגות את לקוחותיהן לפי מידת הניסיון בנהיגה. לפיכך, הן מבחינות בין סוגי נהגים שונים, ובניהם – נהג חדש ונהג צעיר, כאשר ההבדל הוא פשוט: נהג צעיר משתייך לקבוצת הגילאים שבין 17 ל-24 ללא קשר למספר השנים בהן רישיונו בתוקף, ואילו נהג חדש פשוט נמצא בשנתיים הראשונות לקבלת הרישיון, ללא קשר לגילו. ידיעת ההבדל מקנה יתרון מהותי ומאפשרת לנווט בשוק ביטוחי הרכב ביעילות ובקלות וכך לערוך השוואת מחירי ביטוח רכב ולמצוא את הפוליסה הנכונה והמתאימה ביותר לכם וליתר הנהגים במשפחה.