כשהרכב נפגע אנושות, מה ההבדל בין טוטאל לוס לבין אובדן להלכה?
הפחד הגדול ביותר של כל נהג הוא להיקלע לתאונת דרכים, תנאי מזג אוויר קשים או כל סיטואציה אחרת בכבישים שתסתיים בכך שכלי הרכב שלו יצא מכלל שימוש, יגיע למצב שאי אפשר לנהוג בו או לתקן אותו כלל. כשדנים במצבי הרס וחורבן של הרכב, עולים 2 מונחים מרכזיים - טוטאל לוס, ואובדן להלכה, שעם כמה שהם יחסית דומים במהותם, ניתן להבחין ביניהם באמצעות אומדן מידת הנזק וכן באמצעות יחסן של חברות ביטוח הרכב לטרגדיה מסוג זה.
ההבדל נמדד באחוזים
בשני המקרים הכוונה היא לנזק כבד שנגרם לרכב, פגיעה אנושה שמשביתה אותו לחלוטין, כך שאין אפשרות לנהוג בו, ולרוב גם לא משתלם ולא ניתן לתקן אותו כלל. אך ההבדל המרכזי בין שני המושגים הללו הוא 10-20% אשר מכריעים את הכף, ולפיכך קובעים את גודל הטרגדיה. טוטאל לוס (אובדן מוחלט) מתייחס לנזק בגובה 60% ומעלה מערכו של הרכב, המשמעות היא שהרישיונות מבוטלים והתחנה הבאה שלו מזירת האירוע היא מגרש הגרוטאות, לצורכי פירוק. ואילו אובדן להלכה מתייחס לפגיעה בשיעור של 40-50% מהשווי. במקרה של אובדן להלכה הרכב עדיין לא שמיש אך ניתן להציל אותו ולהעלות אותו בחזרה על הכביש.כיצד נקבע מצב הרכב?
שמאי הרכב מגיע לזירת האירוע מטעם חברת הביטוח שלכם, ומגבש החלטה בהתבסס על 3 פרמטרים:- מידת הנזק (באחוזים) שנגרמה למכוניתכם בעקבות התאונה
- עלות תיקון חלקי הרכב הפגומים בהשוואה לערך הרכב לפני התאונה
- הערך הכללי של מכוניתכם בהתבסס על המחיר העדכני של הדגם שברשותכם.