ביטוח רכב בחו"ל – איך זה עובד?
מטיילים רבים שוכרים רכב בחו''ל. חלקם עושים זאת בשביל רודטריפ חוצה הרים ואגמים ואחרים עושים זאת כדי להתנייד ביעד בקלות רבה יותר, לחקור את היעד בקצב שלהם ולוודא שהם לא מפספסים שום אטרקציה בצ'ק ליסט שלהם. כך או כך, נהיגה בחו''ל יכולה להיות לא פשוטה: יש לציית לתמרורים בשפה זרה, לנסוע בתנאי דרך מאתגרים (דרכי עפר או כביש חשוך כמעט לגמרי נניח), להתרגל למהירויות נסיעה שונות ולעיתים אף לנהוג בכיוון הפוך ממה שנהוג בישראל. כשאתם נוהגים בחו''ל אתם זקוקים לרשת ביטחון שתגן עליכם בכל מקרה של תקלה או תאונה. אז איך רוכשים ביטוח לרכב שכור בחו''ל ומה חשוב לכלול בפנים? בסטי עונים על הכל במדריך קצר.
איפה אפשר לעשות את הביטוח?
כשאתם מתכננים להשכיר רכב בחו''ל, עומדות בפניכם 2 אפשרויות לרכישת ביטוח רכב:- בארץ - אתם יכולים לרכוש ביטוח לרכב שכור עוד לפני שיוצאים מהארץ, ובמקרה זה הביטוח נכלל במחיר השכרת הרכב.
- במדינת היעד - אחרי שנוחתים במדינת היעד ומגיעים למשרדי סוכנות השכרת הרכבים, אתם יכולים לחתום על טפסי הביטוח ולסגור את כל הפרטים מולם, במקום.
אילו ביטוחים אתם יכולים לרכוש?
ישנן 2 פוליסות עיקריות שניתן לרכוש עבור רכב שכור בחו''ל:- CDW (Collision Damage Waiver) - ביטוח צד ג' המכסה את עלות הנזק לרכב במקרה של תאונה או נזק אחר, ובכך מונע מחברת ההשכרה לתבוע את השוכר. חשוב לקרוא היטב את חוזה הביטוח לפני שחותמים כי לא כל פוליסת CDW היא זהה מבחינת התנאים והכיסויים. לדוגמה, חלק מהפוליסות לא מכסות נזק לצמיגים, גג הרכב או את חלקו התחתון.
- LDW ׂ(Loss Damage Waiver) - ביטוח מקיף יותר שכולל בתוכו את ביטוח ה-CDW ומציע כיסוי לנזקי שריפה, תנאי טבע, ונדליזם וכן כיסוי לעלות הרכב השכור במקרה של גניבה או הרס.
- PDW - כיסוי נזקים פיזיים לנוסעי הרכב.
- LIS - כיסוי שמעניק פיצוי כספי במקרה של פציעה או מוות של אחד מנוסעי הרכב.
- PAI - כיסוי שמעניק לכם פיצוי חד פעמי במקרה של גרימת מום אחרי תאונה או חלילה מוות.
- PEC - כיסוי ביטוחי לאובדן רכוש הלקוח למקרה שהרכב נגנב או שנגרם לו נזק.
ביטול השתתפות עצמית לרכב שכור בחו''ל
כאשר משכירים רכב בחו''ל אתם מקבלים ביטוח שכולל השתתפות עצמית שעלותה נעה בין 400$-2,500$. את סכומים אלו נדרשים לשלם גם על השריטות הכי זניחות או ה-''דנטים'' הכי קטנים על הפח. כיסוי ביטול השתתפות עצמית פוטר את השוכר מלשלם מכיסו על נזקים שנגרמו לרכב השכור (כפי שמפורטים בפוליסה) ומאפשר לשלם סכום כסף קטן יחסית כדמי ביטוח. הנה כמה דברים שאתם צריכים לשים לב אליהם ברכישת ביטול השתתפות עצמית לרכב שכור:- כמות הנהגים - אם יש יותר מנהג אחד יש לחפש פוליסה שמכסה כל נהג. ברוב המקרים יש הנהגים צריכים להיות מעל גיל 24.
- תנאי התשלום - האם תשלום ההשתתפות העצמית הוא חד פעמי.
- איזה רכבים מבטחים - האם יש כיסוי לרכב שטח, קרוואן או אופנוע.
- דמי הפיצוי בסעיפים השונים בפוליסה (כמו כבודה או פריצה לרכב שכור).